Sosem felejtem el az érzést, amikor először sikerült aranybarna, ropogós héjú, belül lukacsos, pihe-puha kenyeret sütnöm. Máig emlékszem arra az örömre, amikor megláttam, mivé nőtte ki magát a sütőben a tésztagombócom.
Lassan egy éve azonban gluténmentes konyhát vezetek, így kénytelen-kelletlen-az első brutális kudarcok után-lemondtam a saját kenyérsütés élményéről. Egészen a múlt hét végéig, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve utánaolvastam, hogyan lehet zablisztből dagasztás nélküli kenyeret sütni. És sikerült. Elsőre sikerült gluténmentes cipót sütnöm, méghozzá kompromisszumok nélkül. Vagyis: nem esik szét, nem marad ragacsos, cserébe szuperszép és irtó finom. Ó igen: és minimális munka van csak vele, hiszen a lényegi rész egy éjszaka alatt, dagasztás nélkül történik. Szóval Juhuunak hívom és felírtam a "vannak még csodák" listámra is.
Inspiráció: thequeenofdelicious.com