Minimál glutén-és laktózmentes keksz, ezúttal kókuszos-mogyoróvajas kivitelben. Egy állagra tömény, puha finomságként kell elképzelnetek, ami ízre a "kvázi abbahagyhatatlan" kategóriában fut.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók (kb. 30 db közepes méretű kekszhez)
1 csésze gluténmentes zabpehely
1 csésze kókuszreszelék
picit kevesebb, mint 1/2 csésze juharszirup
3/4 csésze mindenmentes szilárd/nem folyós mogyoróvaj(én a crunchy kivitelt használom)
1 tojás
3 ek. kókuszolaj
Elkészítés
1. A keksz hozzávalóit összegyúrom, majd kis golyókat formázok belőle, amiket aztán a tenyeremben ellapogatok. Picit porhanyós lesz a keksz alapja, de ettől nem kell megijedni.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a kekszeket, úgy, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm őket. Mivel a sütési idő sütőfüggő, javasolt folyamatosan ellenőrizni a kekszeket.
3. Amint aranybarna színt kapnak, ki kell őket kapni a sütőből, majd érdemes szobahőmérsékleten kihűteni őket. Ha melegen szedegetjük ki őket, eltöredezhetnek.