A kimondhatatlanul kalandos név- a clafoutis- a francia tejespitét rejti. Ez pedig itt ennek a csodának a glutén-és laktózmentes változata.
Mielőtt még megnéznétek a receptet, fontos tudni róla:
- elérhető: 5 percnyi munkával (plusz fél óra várakozással)
- a végeredmény: egy végtelenül gyümölcsös szuperdesszert
- a program, amihez már-már szükségszerű becsomagolni: piknik a szabadban vagy korahajnali csónakázás
A recept hozzá
1/2 csésze fehér rizsliszt
1/4 csésze cukor
3 tojás
4 ek. laktózmentes olvasztott vaj
1/4 csésze laktózmentes tej
2 tk sütőpor
pici vanília
plusz: magozott meggy (vagy bármilyen idénygyümölcs)
És a megvalósítás
1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összekeverem: érdemes számítani rá, hogy az eredmény leginkább palacsintatésztára hasonlít majd.
2. A tésztát szerint egy kisebb (előre kivajazott, lisztezett) porcelán sütőtálba öntöm, majd olyan sok gyömölcsöt szórok rá, amennyit csak tudok.
3. A 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.