Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Nyers répatorta

2019. április 28. - Lindicake

Robog a konyhámban a 15 perc alatt elkészíthető, nyers édességgyár. Mutatom is a Húsvétkor -még a klasszikus édességeket szerető családom körében is- óriási sikert aratott répatorta receptjét.

img_6893-2.jpg

Hozzávalók

A torta alapjához

  • 2 csésze finomra reszelt répa
  • 1,5 csésze magozott datolya (érdemes előtte kb 15 percig vízben áztatni, majd felhasználás előtt lecsepegtetni)
  • 1/2 csésze mazsola
  • 2 csésze dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • vanília
  • 1/2 csésze őrölt mandula

A krémhez

  • 1 csésze dió (érdemes előtte kb. fél órát meleg vízben áztatni)
  • 1/2 csésze kókuszkrém
  • eritrit
  • vanília

Elkészítés

  1. A tortaalap hozzávalóit késes aprítóba pakolom és elegyítem, míg jól formálható sütimassza nem készül belőle.
  2. A sütimasszát egy sütőpapírral bélelt sütőforma aljára simítom (0,5 cm vastagon)
  3. A krémhez a diót  lecsepegtetem, majd a kókuszkrémmel, vaníliával és 1-2 tk. eritrittel a késes aprítóban finom, selymes krémmé keverem. Ha túl "masszív" lenne a krém, érdemes még apránként kókuszkrémet tenni hozzá.
  4. A kész krémet a sütit tetejére halmozom és tálalásig hűtőben tartom.
  5. Hát mindössze ennyi a nyers répatorta története. 15 oerc elkészíteni és pár másodperc alatt fog elfogyni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9114791962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása