Robog a konyhámban a 15 perc alatt elkészíthető, nyers édességgyár. Mutatom is a Húsvétkor -még a klasszikus édességeket szerető családom körében is- óriási sikert aratott répatorta receptjét.
Hozzávalók
A torta alapjához
- 2 csésze finomra reszelt répa
- 1,5 csésze magozott datolya (érdemes előtte kb 15 percig vízben áztatni, majd felhasználás előtt lecsepegtetni)
- 1/2 csésze mazsola
- 2 csésze dió
- 1 tk őrölt fahéj
- vanília
- 1/2 csésze őrölt mandula
A krémhez
- 1 csésze dió (érdemes előtte kb. fél órát meleg vízben áztatni)
- 1/2 csésze kókuszkrém
- eritrit
- vanília
Elkészítés
- A tortaalap hozzávalóit késes aprítóba pakolom és elegyítem, míg jól formálható sütimassza nem készül belőle.
- A sütimasszát egy sütőpapírral bélelt sütőforma aljára simítom (0,5 cm vastagon)
- A krémhez a diót lecsepegtetem, majd a kókuszkrémmel, vaníliával és 1-2 tk. eritrittel a késes aprítóban finom, selymes krémmé keverem. Ha túl "masszív" lenne a krém, érdemes még apránként kókuszkrémet tenni hozzá.
- A kész krémet a sütit tetejére halmozom és tálalásig hűtőben tartom.
- Hát mindössze ennyi a nyers répatorta története. 15 oerc elkészíteni és pár másodperc alatt fog elfogyni.