Újabb energiagolyó a láthatáron: a tökmaggolyó egy kevésbé édes, inkább pikáns változata a csodanasinak, merészen látványos kivitelben.
Mit is mondhatnék.
Tökéletes snack tízóraira, pompás office food, de becsületesen helyt áll életmentő nasiként is a nap végén (mondjuk én futás előtt is hálát szoktam adni azért, ha kapok belőle egyet). Maximum 10 -azaz tíz- perc alatt, sütés nélkül készül el éééés glutén- ill. laktózmentes.
A hozzávalók sora rövid, az elkészítés végtelenül egyszerű.
Amire szükség lesz hozzá (kb. 20 golyóhoz)
1 csésze tökmag
12 szem datolya (magozva, majd pár percig pici vízben áztatva)
2-3 ek. juharszirup
5 ek. gluténmentes zabpehely
Elkészítés
1. A hozzávalókat késes aprítóban elegyítem (egészen finom szemcsés állapot a végcél). A tökmag elég rámenős, emiatt érdemes a mixert időnként pihentetni.
2.A kész masszát ízlés szerint édesítem (én juharsziruppal, de a méz, sőt, az eritirit is simán passzol hozzá).
3. A masszából golyókat formázok. Ha túl lágy lenne, pici zabpehellyel teszem formázhatóvá.
4. Fogyasztásig hűtőben tárolom.