Mogyorókrém, nem nutella, szóval nem is érdemes ugyanazt az állagot és textúrát várni tőle. Ehelyett viszont az alábbi recept elkészítésével megkóstolható, milyen egy mindenmentes, csupa-csupa csokismogyorós házi finomság, cukor-laktóz-gluténmentes változatban.
Látvány kapcsán az alábbira számíthattok
A hozzávalók
- 25 dkg egész törökmogyoró
- 20 dkg min. 70%-os cukor-laktózmentes étcsoki, olvasztva
- 3 ek. cukor-laktózmentes zsírszegény kakaópor
- 5-6 ek. eritrit
Elkészítés
1. A mogyorót egy sütőpapírral borított tepsibe öntöm és 180 fokon kb. 10 perc alatt megpirítom. Ha kihűlt, a héját gondosan ledörzsölöm róla.
2. A mogyorót késes aprítóban megőrlöm, majd a többi komponenst fokozatosan adagolom hozzá, amíg egyneművé nem válik a krém
3. Miután kihűlt, érdemes hűtőben tárolni. Egy hétig minőségromlás nélkül elvan odabent