Pihe-puha nutellás kalács, némi poszt-karácsonyi beütéssel a sok kandírozott narancstól, ami menedéket talált benne.
Lássuk, mi minden kell hozzá:
- 200 gr bake free kelt tészta lisztkeverék+víz+eritrit+gluténmentes porélesztő
- 100 gr glutén-és laktózmentes mogyorókrém
- kandírozott narancs
- glutén-laktózmentes étcsoki, lehetőleg 70% feletti kakaótartalommal
A hogyan készült részben sincs túl sok csavar:
- A lisztkeverékből 200 gr vízzel, 50 gr eritrittel és gluténmentes élesztővel tésztát gyúrok, amit 60 percig meleg helyen kelesztek. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztom, majd egyenként téglalappá nyújtom őket
- A téglalapokat egyenként megkenem nutellával, megszórom reszelt étcsokival, majd kandírozott naranccsal, ízlés szerint. FYI: Én teletömtem minden jóval.
- A már megkent téglalapokból egyenként hurkákat formálok, ügyelve rá, hogy a végük biztosan össze legyen csippentve és sehol se szóródjon belőlük a töltelék
- A három csokis-nutellás-narancsos tésztahurkák egymás mellé teszem és egybefonom
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tészta aranyszínű nem lesz