Nemrég kaptam 6 kiló fügét(!!!) aminek a javából lekvár készült, elmentettem viszont pár szebb darabot, amiből komponáltam egy gyors, látványos és isteni finom vacsorát, az első hivatalos kerti partinkra. Ez a recept -ahogy az nálam lenni szokott-a végtelen egyszerűség, gyorsaság és a gluténmentesség jegyében készült.
A hozzávalók:
- 30 dkg Bake Free! lángos-fánk lisztkeverék
- 10 darab csodaszép, érett, friss füge
- 5-6 fej hagyma
- olívaolaj
- só
Elkészítés
1. A lisztből 30 dkg vízzel tésztát gyúrok és kis, kör alakú lepényeket formázok belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatok fel
2. A hagymákat megpucolom, karikázom és kis olívaolajon, alacsony lángon karamellizálom, nagyjából 15-20 perc alatt
3. Amíg a hagyma fő, a fügéket is előkészítem:a száraikat levágom és vékony karikákra szeletelem őket
4. Ha minden kész, már csak a kompozíció összeállítása van hátra: a lepénykéken egyenletesen elosztom a hagymát, majd megpakolom őket fügével, végül sózom és pár csepp olívaolajjal búcsút intek nekik.
5. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb 20 perc alatt készülnek el.