Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Fügés lepény karamellizált hagymával

2019. szeptember 13. - Lindicake

Nemrég kaptam 6 kiló fügét(!!!) aminek a javából lekvár készült, elmentettem viszont pár szebb darabot, amiből komponáltam egy gyors, látványos és isteni finom vacsorát, az első hivatalos kerti partinkra. Ez a recept -ahogy az nálam lenni szokott-a végtelen egyszerűség, gyorsaság és a gluténmentesség jegyében készült.

A hozzávalók:

  • 30 dkg Bake Free! lángos-fánk lisztkeverék
  • 10 darab csodaszép, érett, friss füge
  • 5-6 fej hagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A lisztből 30 dkg vízzel tésztát gyúrok és kis, kör alakú lepényeket formázok belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatok fel

2. A hagymákat megpucolom, karikázom és kis olívaolajon, alacsony lángon karamellizálom, nagyjából 15-20 perc alatt

3. Amíg a hagyma fő, a fügéket is előkészítem:a száraikat levágom és vékony karikákra szeletelem őket

4. Ha minden kész, már csak a kompozíció összeállítása van hátra: a lepénykéken egyenletesen elosztom a hagymát, majd megpakolom őket fügével, végül sózom és pár csepp olívaolajjal búcsút intek nekik.

5. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb 20 perc alatt készülnek el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr7815070576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása