Pohárkrémbe komponáltam mindazt, ami a május jelent nekem. Így lett a repkedős, mindenre képes, végtelenségérzéssel átitatott, rózsaszín hétköznapokból mascarpone habos pohárkrém, datolyás zabpehely ágyon.
A recept végtelenül egyszerű, mutatom:
Hozzávalók
A süti alapjához
1/2 csésze (pici vízben előre beáztatott, kimagozott) datolya
1/2 csésze gluténmentes zabpehely
1 ek. mindenmentes mogyoróvaj
pici fahéj/vanília
A krémhez
250 gr. laktózmentes mascarpone
3-4 ek. kókuszkrém
magozott meggy
eritrit
Elkészítés
1. A süti alapjához a hozzávalókat késes aprítóban elegyítem, majd a kapott masszát kis poharak(ha piknikezni viszem, csatos üvegek) aljára nyomkodom. Egy kicsit félreteszek belőle a díszítéshez.
2. A krémhez a mascarponét a kókuszkrémmel összekeverem, majd 1-2 maréknyi meggyet adok hozzá és turmixolom. Érdemes a meggy mennyiségét ahhoz igazítani, hogy mennyire szeretnénk karakteresnek a süti ízét. A kész krémet eritrittel ízesítem, majd a datolyás-zabos rétegre kanalazom és szépen elsimítom.
3. A korábban félretett sütialap maradékából kis golyókat formázok -ezzel szuperszép kis gömbket lehet készíteni a süti tetejére, majd pár órára hűtőbe teszem.