Csodálatosan finom, pompás textúrájú glutén-laktózmentes diótorta. Krém nélkül, friss gyümölccsel vagy csak egy csésze kávéval is isteni finom, napokig puha sütemény. És a sütési időt leszámítva, elkészíteni is csak 15 perc. Maximum.
Hozzávalók:
20 dkg őrölt dió
22,5 dkg laktózmentes vaj
20 dkg eritrit
18 dkg barna rizsliszt
1 csomag sütőpor
4 tojás
vanília, szegfűszeg, fahéj
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat összekeverem.
2. A puha vajhoz egyenként hozzáadva a tojásokat, habosra keverem őket
3. Sütőpapírral bélelt, 16 cm-es kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm, bár ez az idő sütőnként eltérhet, így érdemes tűpróbával ellenőrizni, készen van -e.
4. Érdemes kb. fél órán át hűlni hagyni a formában, majd langyosan tálalni. Passzol hozzá a joghurt, a mascarpone, bármilyen őszi gyümölcs, de szerintem tejeskávéval a legfinomabb.