Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Diótorta

2019. október 27. - Lindicake

Csodálatosan finom, pompás textúrájú glutén-laktózmentes diótorta. Krém nélkül, friss gyümölccsel vagy csak egy csésze kávéval is isteni finom, napokig puha sütemény. És a sütési időt leszámítva, elkészíteni is csak 15 perc. Maximum.

diotorta2.jpg

Hozzávalók:

20 dkg őrölt dió

22,5 dkg laktózmentes vaj

20 dkg eritrit

18 dkg barna rizsliszt

1 csomag sütőpor

4 tojás

vanília, szegfűszeg, fahéj

 diotorta.jpg

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat összekeverem.

2. A puha vajhoz egyenként hozzáadva a tojásokat, habosra keverem őket

3. Sütőpapírral bélelt, 16 cm-es kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm, bár ez az idő sütőnként eltérhet, így érdemes tűpróbával ellenőrizni, készen van -e.

4. Érdemes kb. fél órán át hűlni hagyni a formában, majd langyosan tálalni. Passzol hozzá a joghurt, a mascarpone, bármilyen őszi gyümölcs, de szerintem tejeskávéval a legfinomabb.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3915266970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása