Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Epres tápiókapuding

2019. május 25. - Lindicake

A legkedvencebb desszertem! Elegáns, szupergyors, gluténmentes csoda édesség, ami nagyon jól variálható bármilyen lekvárral és idény gyümölccsel. Érdemes előre nagy adagot főzni belőle, hiszen napokig eláll a hűtőben, így a "milyen nasit csomagoljak az irodába" problémát könnyen letudhatjuk vele.

img_9352.jpg

A hozzávalók:

  • tápiókagyöngy
  • kókusztej
  • eritrit
  • eper
  • opcionális: vanília, kókuszkrém

Elkészítés:

1. Egy rész tápiókagyöngyöt két rész hideg vízben áztatok kb. fél órán át

2. Felteszem főni alacsony hőfokon a gyöngyöket az áztató vízzel és 2 dl kókusztejjel

3. Könnyen leég, így érdemes folyamatos kevergetni és figyelni rá. Ha fogy alól a folyadék, érdemes vizet és kókusztejet adagolni hozzá. Akkor van kész, ha a gyöngyök átlátszóvá váltak és az állaga egy ragacsos, puha pudingra emlékeztet.

4. Ha kész, pici vaníliával, ertirittel, akár 1-2 e. kókuszkrémmel is ízesíthető

5. Ha kihűlt, tetszés szerint rétegezhető bármilyen gyümölccsel, bár szerintem az eper passzol leginkább hozzá

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr8014860806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása