A legkedvencebb desszertem! Elegáns, szupergyors, gluténmentes csoda édesség, ami nagyon jól variálható bármilyen lekvárral és idény gyümölccsel. Érdemes előre nagy adagot főzni belőle, hiszen napokig eláll a hűtőben, így a "milyen nasit csomagoljak az irodába" problémát könnyen letudhatjuk vele.
A hozzávalók:
- tápiókagyöngy
- kókusztej
- eritrit
- eper
- opcionális: vanília, kókuszkrém
Elkészítés:
1. Egy rész tápiókagyöngyöt két rész hideg vízben áztatok kb. fél órán át
2. Felteszem főni alacsony hőfokon a gyöngyöket az áztató vízzel és 2 dl kókusztejjel
3. Könnyen leég, így érdemes folyamatos kevergetni és figyelni rá. Ha fogy alól a folyadék, érdemes vizet és kókusztejet adagolni hozzá. Akkor van kész, ha a gyöngyök átlátszóvá váltak és az állaga egy ragacsos, puha pudingra emlékeztet.
4. Ha kész, pici vaníliával, ertirittel, akár 1-2 e. kókuszkrémmel is ízesíthető
5. Ha kihűlt, tetszés szerint rétegezhető bármilyen gyümölccsel, bár szerintem az eper passzol leginkább hozzá