Isteni glutén-laktózmentes mogyoróvajas bonbon, csokoládé kabátkában, a szokásos stílusban: látványos, egészséges, mégsem kell 15 percnél több az elkészítésére.
Hozzávalók 15-20 darabhoz:
1 csésze mindenmentes mogyoróvaj
fél csésze kókuszliszt
10 dkg cukormentes, min. 70%-os étcsokoládé
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű mogyoróvajat összekeverem a kókuszliszttel.
2. Egy puha, mégis formázható masszára lesz szükség. Ha nehezen alakíthatónak tűnik, érdemes apránként adagolni hozzá még pici kókuszlisztet. A masszából apró golyókat gyúrok, majd a hűtőbe teszem őket, amíg a csokival bíbelődöm.
3. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztom, majd egy fél percet hűlni hagyom.
4. A bonbonokat egyenként-egy fogpiszkáló segítségével-a csokiba mártom, majd egymástól tisztes távolságban hagyom őket dermedni egy sütőpapíron.
5. Tálalásig hűtőben tartom.