Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Mogyoróvajas bonbon

2019. október 03. - Lindicake

Isteni glutén-laktózmentes mogyoróvajas bonbon, csokoládé kabátkában, a szokásos stílusban: látványos, egészséges, mégsem kell 15 percnél több az elkészítésére.

img_9415-3.jpgHozzávalók 15-20 darabhoz:

1 csésze mindenmentes mogyoróvaj

fél csésze kókuszliszt

10 dkg cukormentes, min. 70%-os étcsokoládé

 

Elkészítés:

1. A szobahőmérsékletű mogyoróvajat összekeverem a kókuszliszttel.

2. Egy puha, mégis formázható masszára lesz szükség. Ha nehezen alakíthatónak tűnik, érdemes apránként adagolni hozzá még pici kókuszlisztet. A masszából apró golyókat gyúrok, majd a hűtőbe teszem őket, amíg a csokival bíbelődöm.

3. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztom, majd egy fél percet hűlni hagyom. 

4. A bonbonokat egyenként-egy fogpiszkáló segítségével-a csokiba mártom, majd egymástól tisztes távolságban hagyom őket dermedni egy sütőpapíron.

5. Tálalásig hűtőben tartom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr2115189850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása