Glutén-laktóz-és cukormentes. Ha akarom torta, ha akarom pohárkrém. 15 perc alatt elkészül. És tavasz íze van. Mondom, hogy kell elképzelni: picit savanykás joghurtkrém, alatta édes almakockák, amik sósmogyorós-mazsolás ágyon pihennek.
A tuti recept:
Az alaphoz
fél csésze sósmogyoró
fél csésze mazsola
(szükség esetén egy ek. olvasztott kókuszzsír)
A krémhez:
350 gr laktózmentes joghurt
instant zselésítőpor
eritrit
vanília
plusz: 5 alma
Hogy lesz ebből torta?
Az alaphoz a mogyorót és mazsolát késes aprítóban krémesre aprítom, majd a masszát egy kisebb, folpackkal előre kibélelt tortaforma aljára simítom. Az almákat hámozom, kockázom és az alapra szórom. Ezt követően már csak a krém van hátra: a joghurtot ízlés szerint édesítem, majd az instant zselésítővel pár perc alatt csomómentesen elkeverem és a mogyorós-mazsolás-almás alapra öntöm. Egy éjszakát pihennie kell ugyan, de az eredmény egyszerűen mesés.