Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Tavasztorta

2018. március 14. - Lindicake

Glutén-laktóz-és cukormentes. Ha akarom torta, ha akarom pohárkrém. 15 perc alatt elkészül. És tavasz íze van. Mondom, hogy kell elképzelni: picit savanykás joghurtkrém, alatta édes almakockák, amik sósmogyorós-mazsolás ágyon pihennek. 

torta2.jpg

A tuti recept:

Az alaphoz

fél csésze sósmogyoró

fél csésze mazsola

(szükség esetén egy ek. olvasztott kókuszzsír)

A krémhez:

350 gr laktózmentes joghurt

instant zselésítőpor

eritrit

vanília

plusz: 5 alma

 

Hogy lesz ebből torta?

Az alaphoz a  mogyorót és mazsolát késes aprítóban krémesre aprítom, majd a masszát egy kisebb, folpackkal előre kibélelt tortaforma aljára simítom. Az almákat hámozom, kockázom és az alapra szórom. Ezt követően már csak a krém van hátra: a joghurtot ízlés szerint édesítem, majd az instant zselésítővel pár perc alatt csomómentesen elkeverem és a mogyorós-mazsolás-almás alapra öntöm. Egy éjszakát pihennie kell ugyan, de az eredmény egyszerűen mesés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr4013737756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása