Azt mondják, minden fontos történet egy hello-val kezdődik. Mutatom, mi történik, amikor a datolya találkozik a mogyoróvajjal és az első hello után úgy döntenek, hogy mostantól elválaszthatatlanok lesznek.
*Please scroll down for English version*
Ebből az egymásratalálásból bizony glutén-és laktózmentes mentes szuperság születik, vagyis energiagolyó; amit ehettek reggelire, bedobhattok az uzsonnástáskátokba office foodnak de gasztroajándékként is megállja a helyét. Elkészíteni maximum 15 percig tart.
A szuperegyszerű recept hozzávalói
12 szem datolya (előre pici vízben áztatva)
1/2 csésze mindenmentes mogyoróvaj
1/4 csésze sós, pörkölt földimogyoró
1/4 csésze kakaópor
eritrit (opcionális)
Elkészítése
A hozzávalókat késes aprítóban krémesre aprítom, szükség esetén (ha nagyon száraz lenne a massza), 1-2 ek. vizet adok hozzá. A kész alapból kis golyókat formázok és tálalásig hűtőben őrzöm.
Recipe
Ingredients
12 (soaked) dates
1/2 cup peanut butter
1/4 cup peanut
1/4 cup cocoa powder
eritrit(optional)
Instructions
Place all the ingredients into a blender and pulse until all components are blended together. Roll the dough into small balls and store them in the refrigerator until serving.