Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Mogyoróvajas energiagolyó

2018. április 16. - Lindicake

Azt mondják, minden fontos történet egy hello-val kezdődik. Mutatom, mi történik, amikor a datolya találkozik a mogyoróvajjal és az első hello után úgy döntenek, hogy mostantól elválaszthatatlanok lesznek.

*Please scroll down for English version*

datolyas2.jpg

 

 

Ebből az egymásratalálásból bizony glutén-és laktózmentes mentes szuperság születik, vagyis energiagolyó; amit ehettek reggelire, bedobhattok az uzsonnástáskátokba office foodnak de gasztroajándékként is megállja a helyét. Elkészíteni maximum 15 percig tart.

 

 datolyas1.jpg

A szuperegyszerű recept hozzávalói

12 szem datolya (előre pici vízben áztatva)

1/2 csésze mindenmentes mogyoróvaj 

1/4 csésze sós, pörkölt földimogyoró

1/4 csésze kakaópor

eritrit (opcionális)

 

Elkészítése

A hozzávalókat késes aprítóban krémesre aprítom, szükség esetén (ha nagyon száraz lenne a massza), 1-2 ek. vizet adok hozzá. A kész alapból kis golyókat formázok és tálalásig hűtőben őrzöm. 

 

Recipe

Ingredients

12 (soaked) dates

1/2 cup peanut butter

1/4 cup peanut

1/4 cup cocoa powder 

eritrit(optional)

 

Instructions

Place all the ingredients into a blender and pulse until all components are blended together. Roll the dough into small balls and store them in the refrigerator until serving.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9813839922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása