Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Mentes mogyorókrém

Cukor-laktóz-gluténmentes finomság

2020. január 14. - Lindicake

Mogyorókrém, nem nutella, szóval nem is érdemes ugyanazt az állagot és textúrát várni tőle. Ehelyett viszont az alábbi recept elkészítésével megkóstolható, milyen egy mindenmentes, csupa-csupa csokismogyorós házi finomság, cukor-laktóz-gluténmentes változatban.

Látvány kapcsán az alábbira számíthattok

A hozzávalók

  • 25 dkg egész törökmogyoró
  • 20 dkg min. 70%-os cukor-laktózmentes étcsoki, olvasztva
  • 3 ek. cukor-laktózmentes zsírszegény kakaópor
  • 5-6 ek. eritrit

Elkészítés

1. A mogyorót egy sütőpapírral borított tepsibe öntöm és 180 fokon kb. 10 perc alatt megpirítom. Ha kihűlt, a héját gondosan ledörzsölöm róla.

2. A mogyorót késes aprítóban megőrlöm, majd a többi komponenst fokozatosan adagolom hozzá, amíg egyneművé nem válik a krém

3. Miután kihűlt, érdemes hűtőben tárolni. Egy hétig minőségromlás nélkül elvan odabent

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3815408648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.