Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Clafoutis

2018. július 09. - Lindicake

A kimondhatatlanul kalandos név- a clafoutis- a francia tejespitét rejti. Ez pedig itt ennek a csodának a glutén-és laktózmentes változata.

Mielőtt még megnéznétek a receptet, fontos tudni róla:

  • elérhető: 5 percnyi munkával (plusz fél óra várakozással)
  • a végeredmény: egy végtelenül gyümölcsös szuperdesszert
  • a program, amihez már-már szükségszerű becsomagolni: piknik a szabadban vagy korahajnali csónakázás

 

img_0174-4.jpg

A recept hozzá

1/2 csésze  fehér rizsliszt

1/4 csésze cukor

3 tojás

4 ek. laktózmentes olvasztott vaj

1/4 csésze laktózmentes tej

2 tk sütőpor

pici vanília

plusz: magozott meggy (vagy bármilyen idénygyümölcs)

És a megvalósítás

1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összekeverem: érdemes számítani rá, hogy az eredmény leginkább palacsintatésztára hasonlít majd.

2. A tésztát szerint egy kisebb (előre kivajazott, lisztezett) porcelán sütőtálba öntöm, majd olyan sok gyömölcsöt szórok rá, amennyit csak tudok.

3. A 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr4714103693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.