Szupergyors, csini kis karácsonyi desszert, ami egymagában képes megmenteni a kétségbeesett kapkodástól az ünnepet. Ezt a glutén-és laktózmentes szuperságot amúgy nagyjából tíz éve készítem karácsonyra. Erre öt jó okom van:
1. minden hozzávalója beszerezhető bármelyik sarki boltban, vagyis a segítségével megúszom a "tülekedj egy tábla csoki miatt órákig a hipermarketben" műsort
2. a hűtést leszámítva 15 percnyi munkával készül el és mindössze két edény kell hozzá
3. nem kell miatta napokon át sütni és mosogatni, sőt, így az odaégett sütiromok felett zokogós rész is kimarad a karácsonyi programból
4. nagyon elegáns; ha kis dobozokba csomagolom, akkor tökéletes gasztroajándéknak is
5. kreatív, kedvemre díszíthetem bármilyen finomsággal, ami a kezem ügyébe akad a konyhában