Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Utolsó kommentek:

KormosCsabi 2019.07.20. 20:20:29

Ez tökre egészséges és finom is. Próbálkozom rávenni magam valami egészségesebb életmódra, mert a jelenlegi borzalmas. Amúgy megcsináltam ezt amit posztoltál, nem is jött ki drágán www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-18-07-2019/ alapanyagokat felkutattam előre, merre találom meg a legolcsóbban, ezért használom ezt az oldalt

Bejegyzés: Habos május

Lindicake 2018.05.24. 22:33:45

@takacsveca93: Jujj, örülök, ha tetszik :) remélem, ízlik majd! mindenképp szólj, ha elkészítettétek :)

Bejegyzés: Kókuszos mogyoróvajas zabkeksz

takacsveca93 2018.05.11. 15:57:18

Waoo, mindenképpen megcsináljuk párommal. Istenien néz ki, nagyon nagyon jó! :)
www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-03-05-2018/

Bejegyzés: Kókuszos mogyoróvajas zabkeksz

hümhüm 2018.01.25. 14:39:30

Ja, és még valami:
15-20 perc keverés, kb.45 perc kelesztés (hőmérséklettől függően), majd 40-60 perc sütés (a sütő hőmérsékletétől függően). Kenyérsütőgépen meg kell keresni a megfelelő programot, mert a normál kenyérkészítési programok nem jók, mivel azok kelesztés közben is időnként megkeverik a tésztát, de egy ilyen művelet a gluténmentes megkelt tésztát tönkreteszi, lapos vacak lesz belőle.
Általában a gluténmentes programok sem jók ezeken a gépeken.

Bejegyzés: Juhuu, a gluténmentes cipó

hümhüm 2018.01.25. 14:34:05

"az első brutális kudarcok után-lemondtam a saját kenyérsütés élményéről."
Ne mondj le róla...
Vannak nagyon jó kenyérpor keverékek. Én már 30 évvel ezelőtt is készítettem gluténmentes kenyeret, az akkori alapanyag kínálatnak megfelelően, de akkor sem volt rossz az eredmény. Most már nagyon jókat lehet kapni:
1. Beiker kenyérpor (spanyol)
2. Dr.Schaer kenyérpor (Mix B) (olasz), van barna kenyérhez való változata is
3. Nutrifree kenyérpor (olasz), van neki rostdús változata is
...és egy csomó más is (magyar, német, angol, lengyel gyártmányok)
Azért érdemes ezeket használni, mert garantáltan gluténmentesek (ha ez fontos neked egészségügyi szempontból, és nem pedig csak mai trendi miatt fogyasztasz ilyeneket), amellett meglehetősen költséges és hosszú kísérletezések eredményeként készítik ezeket a kenyérporokat, nem amatőr erőlködések produktumai, így biztosan jó kenyér sülhet belőlük.
Amiket néven neveztem, azok mind jó eredményt adnak, akár önmagukban is, akár keverve egymással is. Tojás és tej nem kell a kenyértészta elkészítéséhez, csak a víz és az élesztő mennyiségére kell figyelni.
Nyugodtan keverhetsz még hozzá hajdinalisztet vagy köleslisztet is, esetleg nyers vagy főtt krumplit.
Mind sütőben, mind kenyérsütő gépben alkalmasak jó gluténmentes kenyér elkészítéséhez. Én ezeket már vagy 15 éve használom...ezekből csuda finom kenyeret szoktam sütni (kb. arasznyi magasak..., frissen foszlós belsejűek, és mivel sem tojás, sem tej nincs bennük, nehezen romlanak meg, nagyjából 1 hetet bírnak ki tiszta textilbe göngyölgetve).
Igaz, ezek a kenyérporok nem olcsók: 1 kg 1300-1600 Ft közt kapható, de a gluténmenetes étrend, sajna, sokkal drágább, mint a gluténes...ez így volt már 30 évvel ezelőtt is.
Jó sütést, ne add fel.

Bejegyzés: Juhuu, a gluténmentes cipó
süti beállítások módosítása