Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Almás-vaníliás máktorta

2020. április 08. - Lindicake

10 meseszép hét után ismét a konyhában találtam magam. Elképesztően nagy szükségem- de mindössze 15 percem -volt rá, hogy tortát készítsek. Ráadásul már 4 hete önkéntes karantén konyhát viszünk: abból tudok alkotni, amit a kamrában és a hűtőben találok. Hát így született meg ez a glutén-laktózmentes, sütés nélküli szépség. Az eredeti receptet @dolcevita oldalán találtam.

10494c66-c798-4360-bfed-25e816dd9550.jpeg

Hozzávalók a torta alapjához

5dkg darált mák
15 dkg apró szemű gluténmentes zabpehely
2-3 kisebb alma, reszelve

A krémhez

gluténmentes vaníliás pudingpor
eritrit
4dl rizstej 
pici kókuszkrém (elhagyható)

 

Elkészítés 

1. Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrom és egy 16 cm-es tortaforma aljába simítom.
2. A pudingport a rizstejjel megfőzöm, ízesítem, majd a mákos alapra öntöm és 2 órán át a hűtőben pihentetem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9515599198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása