10 meseszép hét után ismét a konyhában találtam magam. Elképesztően nagy szükségem- de mindössze 15 percem -volt rá, hogy tortát készítsek. Ráadásul már 4 hete önkéntes karantén konyhát viszünk: abból tudok alkotni, amit a kamrában és a hűtőben találok. Hát így született meg ez a glutén-laktózmentes, sütés nélküli szépség. Az eredeti receptet @dolcevita oldalán találtam.
Hozzávalók a torta alapjához
5dkg darált mák
15 dkg apró szemű gluténmentes zabpehely
2-3 kisebb alma, reszelve
A krémhez
gluténmentes vaníliás pudingpor
eritrit
4dl rizstej
pici kókuszkrém (elhagyható)
Elkészítés
1. Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrom és egy 16 cm-es tortaforma aljába simítom.
2. A pudingport a rizstejjel megfőzöm, ízesítem, majd a mákos alapra öntöm és 2 órán át a hűtőben pihentetem.