Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Datolyaszelet

2020. január 23. - Lindicake

Igazi kis energiabomba, amiből elég 1-2 szeletet csomagolni és meg is oldódott az aznapi glutén-laktózmentes nasi. Sütés nélkül készül, 15 percen belül vagyunk most is a készítési idővel. Ebből a mennyiségből kb. 30 szeletke lesz, szóval ha tudunk várni :) akár egész hétre lesz mit pakolni az uzsonnás dobozba.

img_0134.jpg

Hozzávalók (kb. 30 kicsi szelethez)

30 db magozott datolya (ha túl száraz lenne, érdemes 15 percre langyos vízbe áztatni, majd lecsepegtetve felhasználni)

1/3 csésze mindenmentes mogyoróvaj

3/4csésze puffasztott barnarizs

1/2 csésze sósmogyoró (aki kevésbé kedveli a pikáns édes-savanyú kombót, annak a sótlan verziót javaslom)

10 dkg min. 70%-os glutén-és laktózmentes étcsoki

2-3 ek. növényi tej/laktózmentes tej

 

Elkészítés

1. A datolyát 2-3 evőkanál vízzel, késes aprítóban krémes masszává alakítom, majd hozzáadom a mogyoróvajat és egyneművé keverem.

2. A mogyoróvajas datolyamasszához hozzákeverem egy tálban a puffasztott rizst és a mogyorót. Fontos, hogy az így kapott massza picit tapadjon és semmiképp se morzsálódjon. Ha túl száraz, 1-2 ek. víz segíthet a dolgon.

3. Most már nincs más hátra, mint az egészet egy sütőpapírral bélelt formába simítani, kb fél cm vastagon, majd hűtőbe tenni kb. 30 percre, hogy megdermedjen.

4. Dermedés után a csokit vízgőz fölött, 3-4 ek. növényitejjel/laktózmentes tejjel megolvasztom, a süti tetejére csorgatom és elsimítom.

5. Ismét irány a hűtő: újabb 30 perc dermedés után már fogyasztható is a finomság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr7115423142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása