Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Duplacsokis datolyatorta

A valóra vált paleo-álom

2019. február 14. - Lindicake

Duplacsokis datolyatorta. Ha a neve nem lenne elég meggyőző, mondom, mit érdemes tudni róla.

Elsősorban azt, hogy ilyen szép:

 

img_8961-2_1.jpg

Másodsorban azt, hogy mindentől (tojás-tej-liszt-hozzáadott cukor és sütés) mentes és mindössze 15 perc alatt készül el, minimális eszközigénnyel.

Lássuk, hogy készül!

A süti alapjához szükséges:

1 ½ csésze magozott és előre vízben (kb. 15 percig) áztatott datolya

3/4 csésze kókuszliszt

1/4 csésze kakaópor

1/4 csésze őrölt mandula

¼ csésze víz (használhatjuk a datolya áztató vizét is)

A krémhez nélkülözhetetlen:

17 dkg min. 70% étcsoki (lehetőség szerint cukormentes)

4-5 ek. mandula/kókusztej

És mihez kezdjünk a hozzávalókkal?

A hozzávalókat késes aprítóban simára keverem, majd a kész „tésztagombócot” sütőpapíron 2-3 mm vastagságúra nyújtom és egy 21 cm-es, sütőpapírral bélelt forma aljára simítom. Ha a tészta túlságosan morzsálódna, érdemes még 1-2 ek. folyadékot , ha nagyon ragad, kis kakaóport adni hozzá és újra összegyúrni. Amíg a krém készül, a süti alapja már pihenhet is a hűtőben.

A krém készítése már végtelenül egyszerű: az étcsokit vízgőz fölött felolvasztom és néhány ek. mandula/kókusztej segítségével krémet készítek belőle.

A krémet a torta alapjára simítom. Liofilizált eperrel díszítem (de mehet rá kókuszchips, mandulaforgács vagy bármilyen finomság). Ha minden kész, lehetőség szerint egy éjszakán át érdemes hűtőben pihentetni.

 

img_8972-2_1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3314627150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.