Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Karácsonyi datolyás csodagolyó

2018. december 19. - Lindicake

Igazi kis csodagolyó de tényleg: belül sós-ropogós a mogyorótól és édesen krémes a datolyától, amit egy picit savanykás íz spékel meg a citrom részéről...és mindezt roppanós csokimáz borítja. Ellenállhatatlan. De mit tudunk még róla? Glutén-és laktózmentes, az elkészítési ideje pedig 30 perc alatt van. Szóval tökéletes ajándék lehet belőle, nagyszerűen mutat az ünnepi asztalon de azért a karácsony reggeli kávé mellé is érdemes 1-2 darabot megőrizni belőle.

img_8668-2_1.jpg

 Hogyan készül?

Hozzávalók a bonbonhoz

12 dkg magozott, aszalt datolya

7 dkg pörkölt, sós mogyoró

3 ek. kakaópor

4-5 ek. frissen facsart citromlé

A csokimázhoz

15 dkg 70% étcsoki

8-10 ek. kókusztej/mandulatej

Elkészítés

A bonbon hozzávalóit késes aprítóban elegyítem (ha nehezen boldogul vele a gép, érdemes 1-2 ek. citromlevet adni még hozzá). Az így elkészített masszából 30 kicsi golyót formázok.

Nincs is más hátra, mint a csokimáz, amihez az étcsokit gőz fölött megolvasztom, majd selymesre keverem a magtejjel. Érdemes addig adagolni a tejet, amíg a bonbon mártására alkalmas szószt kapunk. Most már csak mártani kell: két fogpiszkáló segítségével egyenként a csokistál fölé navigálom a bonbonokat és megmerítem őket a csokiszószban. Ha mindenhol alaposan befedi már máz, egy sütőpapírra teszem és hagyom őket megdermedni. Az ünnepi hangulat érdekében én pici mandulát szórtam a tetejükre.

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr6314500598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása