Végtelenül csodálatos, ünnepi díszben pompázó mini paleotorta. Nézni öröm, előkészíteni szupergyors (max 15 perc), megenni pedig mindössze a pillanat műve.
Mutatom is, hogyan készül.
A süti alapjához szükséges:
1/2 csésze kókuszliszt
1/2 csésze kakaópor
1/4 csésze kókuszolaj
1 ek. sütőpor
3 tojás
1/2 csésze kókusztej
1/2 csésze eritrit
Hozzávalók a krémhez:
1.5 tábla 70% étcsoki
3 ek. kókusztej
1.5 dl kókuszkrém
Elkészítés:
1. A süti alapjához a hozzávalókat alaposan összekeverem. Érdemes számítani rá, hogy ez a tészta nem a hagyományos muffintészta állagot veszi fel: picit nehezebben alakítható, ridegebb állaga van még nyersen.
2. A tésztával félig megtöltöm a muffinkapszlikat.
3. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm a kis tortákat (tűpróbával érdemes ellenőrizni, elkészült -e már) és hagyom őket kihűlni. kb. 15 darab lesz belőle.
4. A krémhez az étcsokit gőz fölött megolvasztom a kókusztejjel, majd az olvasztott csokit szobahőmérsékletűre hűtöm.
5. A kihűlt krémhez hozzákeverem a kókuszkrémet, majd a muffin tetejére halmozom.
Ajánlott fogyasztási javaslat: ágyban, párnák közt, kávéval.