Ha a kávéscsésze mesélni tudna

Lindicake

Lindicake

Vaníliás diótorta

2018. október 16. - Lindicake

Karakterét tekintve elég frappáns kis desszertről van szó: az önmagában is mesés, ropogós diós-mandulás réteget egy varázslatosan puha fahéjas-vaníliás juharszirupos krém takarja, amit némi étcsokoládé krém tesz még izgalmasabbá.

img_4448_2_1.JPG

 

 

Minden tekintetben őszi, 15 perces, gluténmentes csodasüti.

 

Mi minden kell hozzá?

a diós réteghez

1/2 csésze dió

1/2 csésze mandula

2 ek. kókuszolaj

6 ek. mazsola

1/4 csésze gluténmentes zabpehely

a krémhez

250 gr mascarpone

125 gr görögjoghurt

3-4 ek. juharszirup

vanília

fahéj

a csoki réteghez

100 gr 70% feletti kakaótartalmú étcsoki

2 ek. tejszín

Hogyan készül?

A diós réteg a süti alja lesz: ehhez minden hozzávalót egy késes aprítóban elegyítek, egészen addig, amíg formázható nem lesz a massza.  Ha túlságosan száraz/porhanyós lenne, 1-2 ek. juharszirupot érdemes hozzáadni. Az így elkészült diós-mandulás elegyet egy folpackkal bélelt sütőtál aljára simítom, kb fél cm vastagon, majd hűtőbe teszem.

A vaníliás krémhez csomómentesre keverem a hozzávalókat és ízlés szerint édesítem/fűszerezem. A vaníliahabos krémet a diós rétegre simítom, majd visszateszem a hűtőbe.

Amíg hül a süti, az étcsokit vízgőz felett megolvasztom, majd 2 ek. tejszínnel krémesítem. Az olvadt csokikrémet picit hűlni hagyom, majd még langyosan a mascarpone réteg tetejére simítom.

Érdemes egy éjszakát pihentetni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lindicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3014305859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása